Unity, eller Unity3D, är en spelmotor skapad av Unity Technologies som anses vara världsledande. Enligt en undersökning av Unitys PR avdelning används spelmotorn av inte mindre än 45 procent av världens spelutvecklare. Unitys motto är “Unity for all”, ett motto de lyckats leva upp till. Unitys spelmotor är gratis för personlig användning och kan enkelt installeras med stöd för mängder av plattformar såsom Windows och Mac. Unity erbjuder även möjligheter för nybörjare av programmering att lära sig spelutveckling genom lärorika tutorials. Om du mot förmodan fastnar finns det garanterat erfarna medlemmar i Unitys community som kan bistå med hjälp.

  • Allt-i-en-editor för ett bättre arbetsflöde
  • Branschledande multiplattform för bättre delning och support
  • Bygg spel omedelbart med Instant Games

Allt-i-ett editorn för en kreativ lekplats

Med Unitys allt-i-ett editor är det du som spelutvecklare och designer som sätter gränserna för vad du kan skapa. Editorn innehåller flera enkla verktyg som möjliggör effektiv redigering och som tillåter dig som designer att ta del av ditt arbete i realtid. Editorn finns tillgänglig för Windows, Mac och Linux och innehåller mängder med designervänliga verktyg för skapande av interaktiva och spännande spel. Den tillhandahåller även utvecklingsverktyg för implementering av spellogik och högprestanda. Unity stödjer både utveckling i 2D och 3D för ökad funktionalitet beroende på dina specifika önskemål.

Editorn är en kreativ plats för designern, utvecklaren eller konstnären. Med Unitys berättande tidslinje, så kallade Storytelling Timeline tool, kan designern skapa ett makalöst filmiskt innehåll för sekventiellt spelande. Verktyg såsom animationer i 2D och cinematiska möjligheter gör dig till en filmskapare där du kan kontrollera utvecklandet med dynamiska kameror. Flera professionella verktyg tillåter dig att skapa spel innehållande makalösa färg-, ljud- och ljudeffekter. Med grafisk rendering i realtid och andra artistiska grafiska verktyg kommer ditt spel till liv i realistiska imponerande miljöer. Använder du Unitys editor är det bara fantasin som sätter gränser.

Branschledande multiplattform

Unity är med sin tillgänglighet på över 25 plattformar branschledande och finns tillgängligt på webben, för Windows och Mac, Xbox samt Playstation. Listan tar dock inte slut där. Unity har således skapat möjligheter för utveckling på bred front där utvecklare enkelt kan dela sitt innehåll med ett klick över flera plattformar. Det finns till och med möjlighet att skapa VR-versioner i editorn och dela dessa över multiplattformarna. Med VR kan du som utvecklare sätta dig in i spelets olika scener och testa spelet till fullo, vilket också är extremt användbart inom spel som ej använder VR.

Unitys ramverk är byggt på C++ och användare kan interagera med spelmotorn genom C# och JavaScript. En av de största fördelarna med Unitys spelmotor är att den är optimerad för att ta hand om avancerad kod åt dig som användare. Motorn har ett så kallat High-performance multithreaded system, vilket innebär att flera processorer finns tillgängliga och bygger på tre stycken system, såsom C# Job system, Entity Component System (ECS) och en Burst Complier. Du kan således kontinuerligt optimera ditt innehåll i spel med en högpresterande motor som hela tiden utvecklas och förbättras.

Bygg spel omedelbart med Instant Game

Unity erbjuder numera även en ny teknologi byggd på högmodulär körtid där du som utvecklare kan skapa effektiva, små och snabba spel. Du bestämmer själv vilken storlek din fil ska ha och du skapar dina spel i Unitys enastående editor. Spelen som designas skapas med oöverträffad prestanda och kan anpassas enligt dina preferenser oavsett om du är på språng eller ej. Spel kan utvecklas i 2D eller 3D i realtid och det finns även möjlighet att designa så kallade playable ads. Det är endast du som designer som sätter gränserna för ditt egna spelutvecklande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *