Med GameSalad kan du på ett enkelt och roligt sätt lära dig datorvetenskap genom att skapa ditt drömspel. Detta är ett perfekt sätt för dig att lära dig de nödvändiga grunderna inom speldesign, programmering och digital mediaproduktion. GameSalad startade 2010 och har sedan dess använts av över en miljon användare som drömmer om en framtid inom spelutveckling. De är kända för att 75 spel har hamnat på listan för de 100 mest populära apparna på App Store. Däribland finns flertalet spel som har hamnat på första plats.

  • De flesta lärare som använder GameSalad i utbildningssyfte har själva ingen utbildning inom datavetenskap
  • En genomsnittlig lektion pågår i 35 minuter.
  • 11 % av eleverna använder GameSalad på sin fritid.

Skapare

Om du är intresserad av att göra dina egna spel, men saknar kunskapen för detta kan GameSalad vara något för dig, Du behöver inte vara elev på en skola som använder sig av GameSalad för att designa ditt egna spel. Du kan själv gå en utbildning hos dem och prova att komponera ditt eget spel! GameSalads mjukvara är inte baserat på klassisk kodning som spel i regel är, utan bygger på målande bilder i menyn du använder dig av. Detta gör att det inte finns några krav på tidigare kunskap inom programmering för att kunna designa spel med GameSalad.

Grundarna har gjort det möjlig för dig som spelskapare att dela dina spel på diverse plattformar. Detta för att så många som möjligt ska kunna ta del av spelet och för att de tror att detta är något du kommer vara stolt över och kommer vilja dela med dig av. Du har också möjlighet att spela spelen du skapar på dator, Android- eller iOS-enheter. Enligt GameSalad själva kan du göra ditt eget spel på under en timme via deras mjukvaruprogram. När du är klar med ditt spel kan du direkt prova det i din mobil.

Utbildare

För utbildare som är intresserade av att undervisa med hjälp av GameSalad finns möjligheten att undervisa en hel klass, en specifik elev eller hela skolan. Det finns också möjlighet för utbildaren själv att ta en kurs där de får lära sig att använda GameSalad. Det finns även bra tips på övningar för eleverna liksom genomgång av läroplanen. Skaparna av GameSalad har utfört en läroplan som ska vara lätt att följa, både för lärare och elever. Denna är webbaserad så att alla elever kan ha tillgång till den, oavsett var de befinner sig.

Varje del i läroplanen berör minst ett ämne och innehåller en speciell spelgenre eller spelmekanik. Detta gör att läroplanen är flexibel och innebär att du som utbildare kan anpassa undervisningen efter elevernas behov. Med hjälp av GameSalad hoppas skaparna att de kan sprida utbildningen inom datavetenskap vidare och också förändra hur detta lärs ut. De menar att elever ska kunna visa att de är problemlösare och att detta inte bör demonstreras genom gamla hederliga prov. Snarare rent praktiskt i arbete med felsökning och upprepning, som är en stor del av kodningsvärlden.

Utvecklare

GameSalad, med högkvarter i Austin Texas, grundades i augusti 2007 av Michael Agustin, Dan Treiman, Tan Tran och Joshua Seaver. Deras mål med GameSalad var att få personer oavsett kunskapsnivå att komma i kontakt med STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, and Math). De ville också att vem som helst skulle kunna lära sig datavetenskap genom att skapa spel. Genom att förena nytta med nöje hoppas de nu kunna bredda kunskapen inom datavetenskap och få flera personer intresserade av detta område. Oavsett elevens ålder, kön eller bakgrund. GameSalad används idag internationellt som utbildningsverktyg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *