AppGameKit är skapat av The Game Creators, ett brittiskt företag vars historia började redan 1999. Företaget har skapat många spelmotorer genom åren, men nu är det AppGameKit och GameGuru som är företagets fokus. AppGameKit är enkelt att lära sig och du kommer lära dig att skapa spel via din mobil på nolltid. Dock fungerar spelmotorn även för de mer erfarna spelskaparna, då den har väldigt mycket att erbjuda sina användare. Spelmotorn tar inte heller ut några royalties, vilket är positivt för dig som vill skapa ett framgångsrikt spel.

  • Fritt från royalties
  • Skapat av The Game Creators
  • Passar både nybörjare och erfarna

Så fungerar spelmotorn AppGameKit

Det är enkelt att koda med AppGameKit, då de har sitt egna programspråk. Det är riktigt enkelt att bygga sina egna appar med den här spelmotorn. Den har gott om innehåll och passar speciellt bra för nybörjare, indie-utvecklare och hobbyspelskapare. Du behöver bara lära dig ett fåtal kommandon för att skapa en fungerande app som du sedan för över till din mobila enhet via Wi-fi för att enkelt prova på den. Självklart kan du föra över spelet till alla olika mobila enheter, som till exempel iOS, Android och Windows.

Med AppGameKit kan du ladda upp dina appar och sälja dem, utan att företaget tar några royalties alls. Det blir med andra ord mer pengar till dig. Du som är nybörjare kommer snabbt och smidigt lära dig grunderna i kodning med denna spelmotor och det finns gott om tutorials så att du kan lära dig mer om spelskapande. Du betalar bara en gång och priset är inte onödigt högt. AppGameKit är även en spelmotor som du kan använda för att lära ut kodning och spelskapande – många skolor använder sig redan av den.

Mer fakta om AppGameKit

AppGameKit finns som program och det finns även tillägg som du kan köpa för att få ett större utbud av saker och ljud att arbeta med. Programmet i sig kostar inte ens 1 000 kronor och många gånger kan du hitta det med rabatt. Det är alltså en perfekt spelmotor för nybörjare som precis har lärt sig eller vill lära sig kodning och hur spel skapas. De har även en version där du kodar direkt i mobilen och du kan därmed ta med dig appskapandet oavsett vart du befinner dig.

Med AppGameKit kan du även köpa ett virtual reality (VR) tillägg så att du kan skapa upplevelser i en virtuell verklighet. Många appar och spel har skapats med spelmotorn, några exempel är Echoes III och EduGuru Maths. De har även en Youtube-kanal där du kan lära dig mer om hur du använder dig av spelmotorn om du vill utöka dina kunskaper. Du kan också skriva program med C# språket med AGKsharp om du hellre föredrar det. Med AppGameKit kommer du snabbt bli bra på att skapa appar, det är ett som är säkert.

Sammanfattning

Med spelmotorn AppGameKit kan du enkelt skapa spel både som nybörjare och van programmerare. De har sitt egna programspråk som är enkelt att lära sig och spelmotorn används inom utbildning på en hel del skolor. Det finns gott om olika tillägg för dig som vill ha ett större utbud av effekter och ljudeffekter. Det bästa av allt är att AppGameKit är relativt billigt och du betalar bara vid inköpet, sedan kan du använda programmet hur mycket som helst. Du för sedan över din app till mobilen via ditt Wi-Fi, helt trådlöst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *